Go Busi uuring viibib suhtlusprobleemi tõttu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBusi bussid.
GoBusi bussid. Foto: Margus Ansu

Saare maakonna ühistranspordiuuring, mis pidi valmima juba kuu aja eest, ei olnud esitluseks valmis ka eilseks maakonna arengu teemaliseks ümarlauaks


Uuringut teostava firma OÜ Positium LBS esindaja sõnul ei saadud bussifirmast Go Bus õigeaegselt vajalikke andmeid, bussifirmast omakorda öeldi, et andmeid küsiti liiga hilja, kirjutab Oma Saar.

Eilsel maakonna arengu ümarlaual oli ühistranspordiuuringut tegeva firma esindaja Olle Järv sunnitud teatama, et uuring on veel pooleli ning seda oluliste algandmete viibimise tõttu.
Andmed, mida silmas peeti, on Go Busi piletimüügi numbrid, ehk kui palju, kust kohast ja kuhu inimesed reaalselt sõidavad.

Miks andmeid ei saadud? Olle Järve sõnul oli tegu kommunikatsiooniprobleemidega, mis tingitud suvest ja puhkustest. Go Busi Saaremaa esinduse juht Margus Männik ütles bussifirma andmete viibimist kommenteerides, et kui küsitakse õigeaegselt, siis jäädakse ka graafikusse.

«Kui nad on uuringut teinud pool aastat ja ütlevad, et nädala pärast on vaja tõsiselt suurt kogust andmeid, siis ilmselgelt oleks võinud seda teha paar kuud varem,» sõnas Männik.

Ta märkis, et ebakõlasid tekkis ka seoses sellega, kuidas teha nii, et maavalitsus pääseks firma andmebaasis ligi vaid vajalikele andmetele.

Isapuhkusel viibiv Männik meenutas, et maavalitsus pöördus bussifirma poole esimest korda augusti esimeses pooles ning juurdepääsu andmetele said nad kuu aega hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles