Rongavanemate uus piits pole korralikult tööle hakanud (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elatisvõlglasi on Eestis ligi 9000 ja nende võlg ulatub 14,5 miljoni euroni. Seega tuleb mõnelgi vanemal laste eest hoolitsemisega üksi toime tulla ja samas elatise kättesaamise eest võidelda. Foto on illustratiivne.
Elatisvõlglasi on Eestis ligi 9000 ja nende võlg ulatub 14,5 miljoni euroni. Seega tuleb mõnelgi vanemal laste eest hoolitsemisega üksi toime tulla ja samas elatise kättesaamise eest võidelda. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suure meediakära saatel vastu võetud elatisvõlgnike pitsitamiseks mõeldud uute sunnimeetmete vastu on seni huvi olnud pehmelt öeldes leige.

Märtsis jõustusid seadusesätted, mis lubavad kohtul jätta elatisraha võlgu jäänud inimese juhiloata või peatada võlgniku jahitunnistuse, relvaloa ja kalastuskaardi kehtivus.

«Umbes 2000 võlgnikku on kontingent, kellelt midagi kätte ei saada, ja nemad ongi sihtgrupp. Heal juhul peatataks juhtimisõigus 1500 isikul,» kommenteeris aasta algul justiitsministeriumi eraõiguse talituse nõunik Jekaterina Agu.

Kohtute infosüsteemi andmetel on praeguseks maakohtutes osaliselt või täielikult rahuldatud 14 avaldust juhiloa peatamiseks.

«14 lahendit, mis te arvate, kas seda on vähe või palju?» küsis kohtutäiturite ametikogu juhatuse esimees Janek Pool irooniliselt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles