Hambaraviraha vaidlus läks Toompeal kirglikuks

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna poliitikud on hambaravi hüvitise välja hõiganud, siis see ka tuleb. Iseasi, kui lihtne on leida arst, kelle juures seda kasutada saab.
Kuna poliitikud on hambaravi hüvitise välja hõiganud, siis see ka tuleb. Iseasi, kui lihtne on leida arst, kelle juures seda kasutada saab. Foto: SCANPIX

Hambaarstide ja haigekassa lepitusüritusena mõeldud eilne sotsiaalkomisjoni arutelu hambaravi hüvitise teemal läks sedavõrd tuliseks, et Toompea lossi koridoris, kohtumise ruumi ukse taga istudes oli kohati võimalik sellest suisa stenogrammi teha.

Kohtumisele saabunud hambaarstide esinduse kinnitusel on nemad vastu riigi plaanile, mille kohaselt saaks 30-eurost hambaravihüvitist kasutada vaid neis kliinikutes, mis töötavad haigekassa väljapakutud hinnakirja alusel.

Arstide hinnangul oleks parim lahendus see, kui raha liiguks koos inimesega ehk patsient valib arsti ja riik hüvitab osa raviarvest. Seni on selline süsteem edukalt toiminud rasedate ja eakatega, kelle hambaravi riik juba osaliselt hüvitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles