Vabaerakond sooviks pigem olla sees kui väljas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kuigi võimalikud tulevased võimupartnerid on kostitanud Vabaerakonda aasta jooksul lausungitega «Nii sõltumatud, et neist ei sõltu midagi» ja «Kaheksa riigikogu liiget, kaheksa arvamust», oleks Vabaerakond huvitatud koalitsiooni pääsemisest.

Vabaerakonna esindajate ja võimuliidu loojate eilse kohtumise järel jäi lõpuks õhku sama tunne: veenvat koostöösoovi ja usku ühistegevusse tegelikult ei ole. «Toast väljunud vabaerakondlaste näod olid üsna pikad, võimu haarajate omad pigem tülpinud,» kirjeldas üks lähedalseisja.

Uuesti kohtutakse homme, mil eeldatavasti – kuigi lubatud tähtajad on möödas – on Keskerakonnal, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) majandus- ja maksumuudatustes kolmekesi kokku lepitud. Selle vastu, et enamik võimulepet on koos, pole Vabaerakonnal iseenesest midagi, sest nende peamine huvi on demokraatiapaketi säilimine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles