Lasnamäel joomakaaslase tapmises süüdistatav kiirreageerija astub kohtu ette

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus algab homme hommikul istung ülemöödunud kuul Lasnamäel joomakaaslase tapmises süüdistatava Põhja prefektuuri endise kiirreageerija Rando üle.

«Arvestades ühiskonna põhjendatult kõrget huvi selle kriminaalmenetluse vastu, on õiguskaitseasutused teinud kõik endast oleneva, et kohtueelne menetlus viia lõpuni võimalikult kiirelt,» ütles Postimehele Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas.

Kallase sõnul kulub isikuvastaste kuritegude uurimisel sagedasti suur hulk aega erinevate ekspertiisitulemuste ootamise peale. «Arvestades konkreetse kuriteo erakordset iseloomu, palus prokuratuur selles asjas viia ekspertiisid läbi võimalusel eelisjärjekorras,» lisas ta.

Kohtusse on kriminaalasi saadetud üldmenetluses.

Politsei sai 23. septembril kella 20.20 ajal väljakutse Tallinnas Lasnamäel Majaka tänaval asuvasse kortermajja, mille trepikojast leidis majaelanik 41-aastase mehe kuulihaavaga surnukeha. Tapmises kahtlustatavana peeti kinni 29-aastane kiirreageerija Rando.

«Kinnipeetud politseiametnik elab majas, mille trepikojast leiti surnukeha ning politseiniku teenistusrelv oli sündmuskohal. Kahtlustatav ei olnud täitmas tööülesandeid,» ütles Põhja prefekt Kristian Jaani toona.

Rando naabrid teadsid rääkida, et mees olevat koos tapetuga juba keskpäeval jooma hakanud. «Väike seltskond oli koos ja jõid maja kõrval end seal maani täis,» mainis Postimehele vastasmajas elav Vladimir. Politsei kinnitusel oli tapmises kahtlustataval kiirreageerijal julgelt üle kahepromilline alkoholijoove.

On teada, et Põhja prefektuuris töötanud politseinikul oli tükk aega olnud stress, mida ta püüdis leevendada alkoholiga. Endise kiirreageerija joomalembus jäi silma ka naabritele.

Põhja ringkonnaprokuratuur taotles kohe peale juhtunut Rando vahistamist. Mees viibib endiselt vahi all.

Süüdimõistmisel ootab endist politseinikku 6-15 aastat reaalset vanglakaristust.

Loo tegi aga kurioosseks politsei sisekontrolli avastus, et üks esimesena sündmuskohale saabunud operatiivtöötajatest püüdis tapmises kahtlustatavat kaaslast aidata, pistes tema toas olnud laskemoona oma tasku. Kokku oli padruneid üle saja, kuigi need ei olnud juhtunuga kuidagi seotud.

Paari päevaga tuli välja, kes laskemoona korterist kaasa võttis. Teo toimepanija tunnistas ise üles, ent ei osanud selgitada, miks ta nii tegi. «Selle eriüksuse hingeelu teades saan inimlikult aru ja võib-olla isegi mõistan, mida ta võis karta, kuid ärgem unustagem, et tegemist oli tapmise sündmuskohaga,» rääkis Jaani.

Rando sõber esitas ise lahkumisavalduse, sest sai ise aru, et kaotas teiste silmis usalduse. Juhtunu asjus ei alustatud kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles