Kallas: partei juht peaks olema minevikutaagata (7)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aasta oli siis 1999, kui Siim Kallas viis Reformierakonna valitsusse koos Mõõdukate ja Isamaaliiduga. Kui keegi oleks talle toona öelnud, et tema loodud erakond kuulub järgmised 17 aastat valitsusse, oleks see talle enda sõnul tundunud uskumatuna. Postimehele antud intervjuus ütles ta, et uuesti võimule pääsemiseks peaks partei konsolideeruma ja liberaalset alternatiivi pakkuma.

- Öelge, kuidas teie vaatate uue koalitsiooni moodustamist. Kas tundub kui sõõm värsket õhku?

Ega me ei tea veel täpselt, mis nende poliitika saab olema. Kohe esimese soojaga uus koalitsioon maatasa teha, teadmata, millega nad välja tulevad, ei ole väga ratsionaalne. Ma oleks praegu hinnangutega ettevaatlik.

Üldiselt tuleb asjasse suhtuda ettevaatlikult, sest poliitikas käivad asjad niimoodi. Kui on koalitsioonivalitsused, siis sinna on paratamatult sisse programmeeritud pinge. Kui koalitsioonis on kolm partnerit, siis on see alati problemaatiline. Kui tõesti üks erakond on 17 aastat järjest valitsuses olnud, siis niisuguste asjade juhtumine on paratamatus.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles