Keskerakonna, SDE ja IRLi volikogu kiitsid koalitsiooni moodustamise heaks (36)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas kogunesid täna Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu, kes kiitsid heaks nii uue koalitsiooni loomise kui ka vähem kui 10 päevaga kokku pandud koalitsioonileppe.

Kuigi Keskerakonnal on riigikogus 27, SDE-l ja IRLil aga vastavalt 15 ja 14 kohta, otsustasid erakonnad jagada ministrikohad võrdselt.

Keskerakond saab uues valitsuses lisaks peaministri kohale neli ministrikohta: majandusministriks saab Kadri Simson, haridusministriks Mailis Reps, maaeluministriks Martin Repinski ja riigihaldusministriks Mihhail Korb.

SDE-le hakkab uues valitsuses kuuluma siseministri, välisministri, tervise- ja tööministri, kultuuriministri ja ettevõtlusministri koht. SDE esimees Jevgeni Ossinovski jätkab valitsuses tervise- ja tööministrina, samuti jätkab senisel kohal kultuuriminister Indrek Saar. Välisministriks saab Sven Mikser, siseministriks Andres Anvelt ning ettevõtlus- ja majandusarengu ministriks Urve Palo.

IRL saab senised ehk justiitsministri, sotsiaalkaitseministri, keskkonnaministri ja rahandusministri koha, millele lisandub kaitseministri koht. IRLi ministrikandidaadid täna aga ei selgu, neid arutab erakonna eestseisus esmaspäeval.

Esmaspäeval allkirjastatakse ka koalitsioonileping, mille nii Keskerakonna, SDE kui IRLi volikogu täna heaks kiitsid.

Uuel võimuliidul on riigikogus 56 häält.

Märksõnad

Tagasi üles