Ratas: portfellide jaotus on Keskerakonnale sobiv

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tulevane peaminister, Keskerakonna esimees Jüri Ratas peab ministriportfellide jaotust Keskerakonnale väga soodsaks hoolimata sellest, et Keskerakond jäi ilma kõigist jõuministeeriumide portfellidest.

Keskerakonna volikogu kinnitas täna erakonna esimehe Jüri Ratase ettepanekul Keskerakonna ministrikandidaadid. Peaministrikandidaadiks kinnitas volikogu Ratase, majandus- ja taristuministri kandidaadiks Kadri Simsoni, haridus- ja teadusministri kandidaadiks Mailis Repsi, maaeluministri kandidaadiks Martin Repinski ning riigihaldusministri kandidaadiks Mihhail Korbi.

«Keskerakond kannab uues koalitsioonis väga olulisi valdkondasid,» ütles Jüri Ratas ja kinnitas, et Keskerakond ei tunne end portfellijaotuse järel ebaõiglaselt kohelduna.

«Koalitsioon on selgelt öelnud, et me tahame majanduse käima tõmmata ja taristus teha suuremaid investeeringuid. Selle eest hakkab vastutama Kadri Simson. Väga selgelt on see koalitsioon pannud ette õpetajate palgatõusu, lasteaednike palgatõusu, koolilõunasse lisapanustamist ja meie soov on, et maagümnaasiumid kinni ei läheks – selle valdkonna eest vastutab haridus- ja teadusminister, kelleks saab Mailis Reps.»

Ratas lisas, et väheoluline pole ka maaeluministri portfell, sest Keskerakonnale on oluline põllumeeste toetuste tõstmine.  Ratase sõnul kulub valitsusele väga ära oma ala spetsialisti Martin Repinski kogemus. Samuti ei saa tema sõnul alahinnata riigihalduse ministri kohta, kuna ellu tuleb viia suur väljakutse ehk haldusreformiga.

«Mihhail Korbil on väga suur kogemus kohalikus omavalitsuses töötades, tal on kogemus riigikogust ja ta on tegelenud meil fraktsioonis just riigihalduse ja omavalitsuse reformi temaatikaga. Seetõttu tegin temale ettepaneku, kuna nägin, et siin on vastav pädevus olemas,» selgitas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles