Põhja-Tallinn tühistab raha neelavad massiüritused

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi linnaosavalitsus enam Stroomi rannas toimuvat kevadlaata rahaliselt ei toeta.
Edaspidi linnaosavalitsus enam Stroomi rannas toimuvat kevadlaata rahaliselt ei toeta. Foto: Albert Truuväärt

Põhja-Tallinna valitsus jätab tuleval aastal ära eelmise juhtkonna ajal traditsiooniliseks saanud kulukad üritused.

«Juba enne siia tööle tulekut kuulsin, et tuleks üle vaadata linnaosa eelarves piirkondlikeks üritusteks eraldatud raha. Et kas seda ei ole äkki ebaproportsionaalselt palju ja kas see ei tule olulisemate asjade, nagu heakord arvelt,» rääkis Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid (Keskerakond).

Sel aastal viidi Põhja-Tallinnas läbi eelarve teemal küsitlus, kus elanikud võisid öelda, kas rohkem raha tuleks kulutada heakorrale või üritustele. Kaljulaidi sõnul eelistasid vastajad valdavalt heakorrakulude suurendamist.

«Juba kevadel vähendasime nende ürituste eelarvet, kus polnud veel lepinguid või kokkuleppeid, ja suunasime selle raha heakorda. Selle raha eest oleme ostnud näiteks graniitkillustikku, viisime kõigi lasteasutuste eest ära sügisesed lehed, osale lasteaedadele ostsime kompostikastid, et nad saaksid tulevikus olulise hulga sügislehtedest kompostida,» rääkis linnaosavanem.

Põhja-Tallinna ürituste kalender läheb uuel aastal märgatavalt hõredamaks. Esiteks jääb ära linnaosavanema pidulik vabariigi aastapäeva vastuvõtt Salme kultuurikeskuses, samuti vabariigi aastapäeva ilutulestik Stroomi rannas. Teiseks jääb ära iga-aastane maslenitsa Stroomi rannas.

«Ära jäävad ka palju räägitud kommipakid elanikele. Me kindlasti ei unusta puudust kannatavaid inimesi jõulude ajal ära, aga kommide lauskülvamist enam ei tule,» kinnitas Kaljulaid.

Samuti jäävad ära Põhja-Tallinna päev, millest oli kujunenud väga suur üritus, ning Stroomi kevad- ja sügislaadad. «Ei välista, et teeme ka tulevikus laatade korraldajatega koostööd, aga sellisel määral me nende toimumisse kindlasti enam ei panusta,» ütles linnaosavanem.

Lõpeb ka tava anda iga kuu välja linnaosa ürituste kava ja linnaosavanema saatesõnaga infovoldikut. Ning linnaosa juubilaridele ei korraldata edaspidi vastuvõttu mitte igal kuul, vaid üle kuu.

Alles jäävad asumiseltsidele ja teistele kodanikeühendustele antavad toetused. Rahaliselt suureneb MTÜde toetussumma küll vaid 4000 eurolt 4500 eurole. «Aga kui varem oli MTÜde toetuse osa eelarvest neli protsenti, siis nüüd on see 15 protsenti. See tähendab, et linnaosa usaldab oma elanikke,» lausus Kaljulaid.

Senistest üritustest jäävad alles vabariigi aastapäeva kontsert, laste lauluvõistlus Siller, vastlapäev, talgupäev ja jaanipäev Stroomi rannas ning hingedepäeva kontsert. Jätkuvad ka kepikõnnitreeningud, kuid ilma linnaosavanema fotoga plakatiteta.

_________________

Suuremad üritused, mis jäävad ära

  • Linnaosavanema pidulik vabariigi aastapäeva vastuvõtt Salme kultuurikeskuses
  • Maslenitsa tähistamine Stroomi rannas
  • Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine Stroomi rannas (ilutulestik)
  • Kontserdid ja kommipakkide jagamine linnaosa vähekindlustatud elanikele jõulude puhul Salme kultuurikeskuses (eraldi üritused vene keelt ja eesti keelt kõnelevatele inimestele)
  • Põhja-Tallinna päev ja kevadlaat Stroomi rannas
  • Pere- ja tervisepäev
  • Sügislaat Stroomi rannas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles