Iva on tagasi suures poliitikas

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane sotsiaalkaitseminister Kaia Iva võttis eile Toompeal pärast koalitsioonilepingu allkirjastamist vastu õnnitlusi.
Tulevane sotsiaalkaitseminister Kaia Iva võttis eile Toompeal pärast koalitsioonilepingu allkirjastamist vastu õnnitlusi. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Esmaspäeval selgus uue koalitsiooni lõplik ministrite nimekiri. Kui jätta kõrvale juba laupäeval selgunud uued näod valitsuses, oli Kaia Iva nimetamine sotsiaalkaitseministriks justkui sõõm värsket õhku. Kui muidu eelistas IRL jätkata samasuguse mehise koosseisuga, mängides ümber vaid Margus Tsahkna portfelli, siis uue ministrikoha lisandumisel anti see erakonna aseesimehele Kaia Ivale.

Kui koalitsiooniläbirääkimiste ajal oli kuulda, et võib-olla tuuakse valitsusse spetsialiste väljastpoolt riigikogu, siis võib mõneti väita, et Kaia Iva puhul nii ka läks. Nimelt töötas Iva viimati pärast kaheksat aastat riigikogu kahes koosseisus veidi üle aasta Türi valla lasteaias direktori kohusetäitjana, sest asutuse senine juht läks lapsehoolduspuhkusele.

Türi vallavanemal Pipi-Liis Siemannil jätkus Iva tööle vaid kiidusõnu. «Kindlasti on meil keeruline asendada niivõrd võimekat inimest nagu Kaia Iva,» lausus Siemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles