Mikser Ligi väljaütlemisest: ma ei kavatse hakata avalikku sõnasõda pidama (4)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Tairo Lutter

Uue koalitsiooni välisministri kandidaadi, sotsiaaldemokraat Sven Mikseri sõnul ei hakka ta rahvusvahelises telekanalis oma seniseid koalitsioonipartnereid luuseriteks nimetanud välisminister Jürgen Ligiga avalikult sõnasõda pidama.

Nädalavahetusel Prantsuse telekanali France 24 saates «Talking Europe» esinenud Jürgen Ligi kommenteeris nii välis- kui sisepoliitikat ja märkis, et Eesti valitsuskriisi taga olid «luuserid», kes murdsid valitsuse.

Sven Mikser ütles Ligi sõnu kommenteerides Postimehele, et kindlasti on poliitikas mõistlik nii võites kui kaotades jääda väärikaks.

«Ma ei taha Jürgen Ligile samaga vastata. Ma ei ütle ei välisministri,  parlamendi liikme ega ka lihtsalt kodanikuna kindlasti niimoodi oma endiste ega praeguste koalitsioonipartnerite ega ka kellegi teise kohta. Kindlasti ei ole minu soov lahkuva välisministriga mingisugust avalikku sõnasõda pidada,» lausus Mikser.

Mikseri sõnul üritab ta jälgida, mida ta ise ütleb, kuid teiste poliitikute sõnakasutuse üle tal paraku kontrolli pole. Ta lisas, et igaüks peab ise vastavalt sellele, millised on tema arusaamad ja tõekspidamised, oma väljaütlemiste järele vaatama.

«Öeldakse igasuguseid asju, aga nagu ütles Joosep Toots Oskar Lutsu «Suves», et kõige parem soovitus heale mehele on mees ise. Nii on ka valitsuses. Partnereid hinnatakse selle järgi, mida ta teeb, mitte selle järgi, mida keegi tema kohta ütleb. Kui uus valitsus teeb õigeid asju, siis ma usun, et see ei jää märkamata ka meie välispartneritel. Kui me teeme vigu, siis nähakse seda nii sees kui väljas,» lausus Mikser.

Jürgen Ligi räägib oma endistest koalitsioonipartneritest saatelõigus alates video 15. minutist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles