Rõivas: peamine viga oli valvsuse kaotus (2)

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas veel peaministrina.
Taavi Rõivas veel peaministrina. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Reformierakonnas on neid, kes leiavad, et eile võimule tõusnud Keskerakonna, sotside ja IRLi valitsust kannustab ja hoiab koos ainult viha Reformierakonna edu vastu, aga palju on neidki, kes soovivad hoogu maha võtta, endas ehk vigugi leida ja uuteks valimisteks valmistuda.

Viimane aasta on Reformierakonna jaoks olnud täis esmapilgul nutikaid võimalusi ja kavalaid lootusi, kuid osutunud samas käänuliseks: ühtviisi kõrvale said presidendivalimistel mängitud nii Marina Kaljuranna taga seisnud perekond Rosimannus kui ka soovitud kõrge positsioonita jäänud perekond Kallas, nüüd hakkab vaikselt lõpule lähenema Reformierakonna juhi Taavi Rõivase hiilgeaeg.

Reformierakonna juht Rõivas võib toonitada, et viimastel riigikogu valimistel juhtis ta ligi 160 000 eestimaalase toetusega erakonna võidule, aga nüüd see loogika enam paika ei pea. Reitingu- ja võimuusku reformiparteilastele teeb haiget see, et Rõivas lasi 17 aasta järel erakonnal opositsiooni langeda, kümnetel-kümnetel erakonna inimestel töökoha kaotada, erakonna madalseisu viia.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles