EAS püüdis Ärmat päästa riigi rahaga (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärma talu
Ärma talu Foto: Elmo Riig

EASi juhatuse liige Maria Alajõe uuris 2012. aastal tõsimeeli võimalust jätta presidendi abikaasa Evelin Ilvese firmale Ermamaa makstud 190 000 euro suurune toetus täielikult Eesti maksumaksja õlule.

2012. aasta algul toonase EASi juhi Maria Alajõe ministeeriumisse saadetud kirjast leiab kõike muud kui presidendi ja tema abikaasa käsitlemist kõigi teistega võrdväärsete kodanikena. Ermamaa omaniku Evelin Ilvese abikaasa Toomas Hendrik Ilvese teistkordne presidendiks valimine oli Alajõe kirja järgi piisavalt ettenägematu asjaolu, et lasta projekti eesmärgi saavutamata jäämine kinni maksta maksumaksja kaukast.

Ehkki Ermamaa sai raha Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi turismiettevõtjate tootearenduse ja turunduse programmist, tegi Alajõe ettepaneku, mis pani toonase majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi kulmu kergitama.

Nimelt tundis praegu riigikogu kantselei direktorina töötav naine huvi, kas ministeerium peab põhjendatuks katta tagasinõue Phare programmist, mille eesmärk oli hoopis toetada Ida-Euroopa riike enne ühinemist Euroopa Liiduga.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles