Kaitsejõudude paraadi peaproov algab homme kell 22 Vabaduse väljakul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsejõudude paraad.
Kaitsejõudude paraad. Foto: Liis Treimann

Homme õhtul kell kümme algab Vabaduse väljakul kaitsejõudude paraadi pearoov. Seoses sellega suletakse liikluseks Kaarli puiestee Vabaduse väljaku ja Toompea tänava vahel, Vabaduse väljak ja Komandandi tee, osaliselt suletakse liiklus Endla tänaval Suur-Ameerika tänava ja Tõnismäe tänava vahel kella 22-st kuni paraadi peaproovi lõpuniumbes südaööl. Kaitsevägi loodab tallinlaste ja pealinna külaliste mõistvale suhtumisele.

Vabariigi aastapäeva paraad algab 24. veebruaril kell 11 Tallinnas Vabaduse väljakul.

Paraadiks rivistub Vabaduse väljakule üheksa kompaniid, kuus patareid ning kolm rühma kaitseväelasi ja kaitseliitlasi Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgemast Sõjakoolist, staabi- ja sidepataljonist, vahipataljonist, Kuperjanovi jalaväepataljonist, Viru jalaväepataljonist, mereväest, Kaitseliidu Harju malevast ja sisekaitseakadeemiast. Neid saadavad paraadil kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti orkestrid.

Motoriseeritud paraadmarsil sõidab scoutspataljoni jalaväekompanii Pasi- soomukitel. Suurtükiväepataljon on kohal 122- ja 155-millimeetriste haubitsate patareidega, õhutõrjepataljon 23-millimeetriste õhutõrjekahurite patareiga ja õhutõrjeraketisüsteemi Mistral patareiga, kaitseliitlased Tallinna malevast 81-millimeetriste miinipildujapatareiga ja 90-millimeetriste tankitõrjekahuritega ning Kuperjanovi jalaväepataljon 120-millimeetriste miinipildujate patareiga ning Viru jalaväepataljon tankitõrjeraketisüsteemidega Mapats ja Milan.

Kaitsejõudude selle aasta paraad erineb mõnevõrra eelmistest Vabaduse väljakul Eesti riigi sünnipäeva auks peetud paraadidest. Paraadil osalejad marsivad Vabaduse väljakult edasi mööda Pärnu maanteed Viru ringteeni, mis teeb paraadi pealtvaatajatele paremini vaadeldavaks. Sõjamasinad pööravad Vabaduse väljakult Kaarli puiesteele ja ühinevad pärast tagasipööret jalaväeüksustega. Paraad lõpeb Viru ringil.

Paraadi eelproov on 23. veebruaril kell 11 mereväebaasis Tallinnas. Motoriseeritud üksusi eskordib Tallinnas sõjaväepolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles