Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/02/22/521679t1h5278.jpg)
4–6 portsu
u 700 g väiksemateks õisikuteks tükeldatud brokolit või lillkapsast (vars viilutada)
1,3–1,5 l puljongit
3 sl šerrit, õunasiidrit või apelsinimahla
1/3 dl kohvikoort
1 sl sidrunimahla
150 g krõbedaks praetud peekonit (või ahjus küpsetatud saiakuubikuid)
3 sl head oliiviõli, kõrvitsaseemneõli vm meelepärast õli
kaunistuseks kuival pannil röstitud meelepäraseid seemneid
Kuumuta puljong keema ja heida lisaks brokolid. Keeda, kuni viljad on peaaegu pehmed. Lisa vein, siider või mahl. Püreesta saumikseriga või blenderis. Vala uuesti potti ning lisa koor. Kuumuta korra keema. Eemalda tulelt ja maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Serveeri peekoni või saiakuubikute, sörtsukese hea õli ja röstitud seemnetega.