Õiguskantsleri hinnangul tuleb eksamitulemusi esitada koolide kaupa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Jaanus Lensment

Õpilaste keskmiste eksamitulemuste esitamine koolide kaupa on vajalik selleks, et riik saaks jälgida hariduse kvaliteeti, selgitas õiguskantsler Ülle Madise oma vastuses sellekohase pöördumise teinud inimesele.

«Põhiseaduse järgi on hariduse andmine riigi järelevalve all. See tähendab riigi kohustust pidevalt jälgida hariduse andmise kvaliteeti koolides ja puuduste ilmnemisel tegutseda. Seega peab riik koolide kohta andmeid koguma, et oleks, mille alusel järeldusi teha,» kirjutas Madise.

Õiguskantsleri sõnul peab riik välja töötama tõhusa ja võimalikult objektiivse järelevalvesüsteemi ning riigieksamite tulemused on üks osa sellest süsteemist. «Järelevalve tulemused peavad olema ka avalikud, kuna lapsevanematel on õigustatud huvi teada, kas ja milliseid probleeme tema lapse koolis riigi hinnangul on. Objektiivset vastust sellele küsimusele üksnes riigieksami tulemuste põhjal ei saa,» märkis Madise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles