Politsei tabas Läti piiri lähistelt purjus bussijuhi, sõitu jätkas üks reisijatest (4)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecolinesi buss. Illustreeriv foto.
Ecolinesi buss. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Politsei pidas laupäeva päeval Läti piirist 20 kilomeetri kaugusel Tallinn-Pärnu-Ikla teel kinni purjus bussijuhi. Kuna reisijate seas leidus bussi juhtimise õigust omav naine, istus ta rooli ja sõitis ise Läti piirini.

Politsei sai laupäeval kella 15 paiku liiklejalt teate, et Tallinn-Pärnu-Ikla teel liigub liinibuss, mille juhi sõidumaneer äratab kahtlust, juht pidurdas järsult ja tekitas teel olles mitmeid ohtlikke olukordi, edastas Lääne prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak. 

Politsei pidas bussi kinni nimetatud maantee 171. kilomeetril ning tuvastas, et bussi juhtinud 50-aastane mees oli tarvitanud alkoholi. Buss oli teel Tallinnast Riiga.

Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt ning kuni Iklani jätkas buss sõitu nii, et bussi juhtis D-kategooria juhilube omanud ja bussis reisijana viibinud naine. Iklas võttis reisijad peale umbes tunni pärast saabunud teine buss, mis jätkas teekonda Riia suunas.

Üks reisijatest kirjeldas sotsiaalmeedias, et tegu oli rahvusvahelisi liine teenindava Ecolines bussiga ning väidetavalt ei andnud ettevõte reisijatele toimuva kohta piisavalt informatsiooni. Reisija lisas, et bussifirma esindaja ei vastanud telefonile ega helistanud tagasi.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Alvar Vill tänas tähelepanelikku liiklejat, kes ohtlikku olukorda märkas ning sellest politseile teada andis.

«Rooli taha istudes teavad bussijuhid, et vastutavad lisaks iseendale ka kõigi reisijate turvalise teekonna eest, seega peab iga juht eelkõige ise veenduma oma valmisolekus sõidukit juhtida ning kui on vähimgi kahtlus, et tervislik seisund ei ole selleks sobiv, tuleb sõit edasi lükata ja endale asendaja leida,» sõnas Vill. «Ka tööandja peaks siinkohal tegema kõik endast oleneva, et bussirooli taha ei istuks alkoholi tarvitanud juht.»

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles