Klenski: õigeusukirik lasi end poliitikasse tõmmata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe vene õigeusu kiriku risti paigaldamine.
Lasnamäe vene õigeusu kiriku risti paigaldamine. Foto: Liis Treimann

Dimitri Klenski sõnul üllatas teda Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku juhtkonna ja kiriku liikmete naiivsus, kes lasid ennast valimiste eel poliitikasse tõmmata.

Klenski sõnul valitseb Eestis häbiväärne rahvuspõhine ebavõrdsus, mis takistab riigi arengut, kirjutas Postimees.ru.

«Peamiseks takistuseks on demagoogia, silmakirjalikkuse ja pettusega rüütatud tsentristlik poliitika, mis on Keskerakonna venekeelsete valijate seas väga edukas,» leidis Klenski.

Selle üheks näiteks tõi Klenski hiljutise risti paigaldamise ürituse Lasnamäe õigeusukirikule. «Mind üllatas Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku juhtkonna ja kiriku liikmete naiivsus, kes lasid ennast valimiste eel poliitikasse tõmmata.»

«Mulle teeb muret, et raha kiriku ehituseks laekus Andrei Pervozvannõi fondilt mitte kiriku arvele ega mitte kirikut ehitava firma arvele, vaid Tallinna linnavalitsuse arvele,» rõhutas Klenski. «Mulle teeb muret, et see sündmus ajastati täpselt valimiste-eelsesse aega.»

«Seda eitada oleks rumal. Lisaks näitab see Keskerakonna suhtumist vene valijasse, keda peetakse kaastunde ja 1200 krooniga kergesti ärameelitatavaks, samal ajal kui töötus on pealinna venekeelsete elanike seas neli korda suurem kui eestikeelsete seas,» leidis Klenski.

«Kõrgharitud inimeste protsent kuni 28-aastaste seas on venekeelse elanikkonna seas kaks korda madalam kui eestlastel, kaks kolmest Eestis elavast venekeelsest inimesest ei saa 6. märtsil minna valima, kuna seadus keelab selle,» loetles Klenski.

«Erinevalt Keskerakonna vene poliitikutest pole valimistel meie põhiküsimus sooja koha kättesaamine, vaid selle reaalse rahvuspõhise ebavõrdsusega võitlemine,» kinnitas Klenski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles