Riigikohus hakkab uuesti menetlema kahe mõrvari kaasusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toona toimunud kohtuprotsess topeltmõrvas kahtlustatava mustlasmehe August Burkevitði üle. Pildil kohtualuse kaitsja vandeadvokaat Anti Aasmaa.
Toona toimunud kohtuprotsess topeltmõrvas kahtlustatava mustlasmehe August Burkevitði üle. Pildil kohtualuse kaitsja vandeadvokaat Anti Aasmaa. Foto: Sille Annuk

Vandeadvokaat Anti Aasmaa sai harvaesineva töövõidu, kui saavutas kahe omaaegse roima taasmenetlemise riigikohtus. Mõlemad kuritööd – restoraniärimehe Tiit Kangro mõrv ning kahe eaka naise röövmõrv – pälvisid aastaid tagasi avalikkuses suurt tähelepanu.

Aasmaa sõnul võttis riigikohus menetlusse tema esitatud teistmisavaldused nii 19-aastast vangistust kandva Kenert-Ranner Reva kui ka eluks ajaks vangi mõistetud August Burkevitši süüasjas.

Advokaat kinnitas, et avastas mõlemas süüasjas uued asjaolud, mis tingivad kaasuste uue läbivaatamise. Ta ei soovinud enne kohtuistungit täpsemalt asjaolusid kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles