Prokuratuuriga koostööd teinud Paavo Pettai pääses Savisaare kriminaalasjas süüdistusest (2)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Pettai
Paavo Pettai Foto: Liis Treimann

Reklaamiärimees Paavo Pettai, kes algselt oli Edgar Savisaare süüasjas kahtlustatava rollis, pääsest kriminaalsüüdistusest, sest tegi prokuratuuriga koostööd tõendite kogumisel, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Saan kinnitada, et tema suhtes on kriminaalmenetlus sellel alusel lõpetatud, et ta on kaasabi osutanud. Pean väga positiivseks, et üks inimene, mis siis, et talle on esitatud kahtlustus, saab aru sellest, mis ta on toime pannud. Annab oma ütlused ja tegelikult tuleb riigile n-ö kaasabi korras appi,» rääkis riigi peaprokurör Lavly Perling intervjuus ETV saatele «Ringvaade».

Pettai kaasabil kogutud tõendid ei ole Perlingu hinnangul suur osa tõendusmaterjalist, vaid üks paljudest tõenditest. Prokuratuur kahtlustas Pettaid võltsimises ja keelatud annetuse andmisele kaasaaitamises.

Riigiprokuratuur esitas täna kriminaalmenetluse raames süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, kelle suhtes kehtib kohtumäärus ametist kõrvaldamise kohta, MTÜle Eesti Keskerakond, endisele Tallinna linnavalitsuse nõunikule, volikogu esimehele ning viiele ettevõtjale. Süüdistuse järgi võttis Savisaar tuntud ettevõtjatelt 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks mitmesaja tuhande euro ulatuses.

Riigiprokuratuur kinnitas Postimehele, et kriminaalmenetluse raames on süüdistus täna pärastlõunal süüdistatavatele esitatud. Postimehe andmetel on viis süüdistuse saanud ettevõtjat Aivar Tuulberg, Alexander Kofkin, Hillar Teder, Vello Kunman ja Villu Reiljan. Süüdistuse saanud linnavolikogu esimees on Kalev Kallo. Postimehe andmetel on süüdistuse saanud endine Tallinna linnavalitsuse nõunik Priit Kutser.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles