Kaitsejõudude paraad toimub, kuid lühendatud kujul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe paraad möödunud aastal
Kaitseväe paraad möödunud aastal Foto: Liis Treimann

Kuna ilm on jätkuvalt krõbekülm, toimub kaitsejõudude paraad homme hommikul lühendatud kujul.

«Paraad toimub küll ja peaproov täna õhtul on ka,» kinnitas Eesti kaitseväe peastaabi pressiesindaja Peeter Tali.

Paraadi algus on kell 11 ning üksused rivistuvad Vabaduse väljakule 10.40. Külma ilma tõttu jätab kaitseväe juhataja ära  paraadüksuste ülevaatuse ning president tervitab paraadväljakul kõiki üksusi korraga, mitte ei tervita lippu ja paraadüksust eraldi, nagu see on olnud tavaks.

Tali rääkis, et muusikaga pole paraadi ajal probleeme. Kui tõesti külm või mingid muud ebasoodsad ilmastikuolud peaksid segama pillimängimist, siis selleks puhuks on olemas helivõimendus.

Tali mainis, et tegelikult otsustavad orkestrid homme hommikul vahetult enne paraadi ise, kuidas muusika kõlama hakkab. Kui ilm lubab, siis mängitakse, kui mitte, siis kasutatakse rivitrumme ja helikandjatele salvestatud muusikat.

«Orkestrid on valmis mängima, kui vähegi võimalik, siis nad ka mängivad,» kinnitas Tali.

Eesti Vabariigi 93. aastapäeva paraad algab homme kell 11 Vabaduse väljakul, peaprooviga tehakse algust täna õhtul kell kümme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles