Keskerakonna ja prokuratuuri kokkulepe on vähetõenäoline

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Sander Ilvest

Pole kuigi tõenäoline, et MTÜ Keskerakond eesotsas peaminister Jüri Ratasega läheb riigiprokuratuuriga erakonnale esitatud kriminaalsüüdistustes kokkuleppele, kuna seda ei soovi ei prokuratuur ega partei uus juhtkond, arvas vandeadvokaat Jaanus Tehver. Külla aga on tema hinnangul teoreetiliselt võimalik, et parteiga seotud kriminaalasi eraldatakse Edgar Savisaarele esitatud süüdistustest.

Tehver selgitas, et kokkuleppemenetlus sõltub sellest, kas prokuratuur seda üldse võimalikuks peab. Kui ei pea, on see igal juhul välistatud.

Juhul kui prokuratuur sellist asjade käiku toetab, peavad kokkuleppemenetluseks olema täidetud teatud formaalsed tingimused. Üks eeltingimus on, et kokkuleppemenetlust ei saa rakendada mitme süüdistatavaga kriminaalasjas, juhul kui vähemalt üks süüdistatav ei ole selle kokkuleppemenetlusega nõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles