Süüdistus võib võtta Keskerakonnalt maja

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tamm ja Jaak Aab Keskerakonna peakontori ukse taga Tallinnas Toompeal.
Tarmo Tamm ja Jaak Aab Keskerakonna peakontori ukse taga Tallinnas Toompeal. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaministripartei, kes ootas pikalt võimule pääsemist ja ka endise parteijuhi Edgar Savisaare altkäemaksu võtmise süüdistuse tõttu kohtukutset, seisab nüüd valusate valikute ees. Kuidas kanda Savisaare ja erakonna kohtukulud ning kas see tähendab ühtlasi, et loobuda tuleb kallist peakontorist Toompeal?

Pärast võimuvahetust värskelt vahetatud lukkudega Keskerakonna Toom-Rüütli tänaval asuva peakontori väärtuseks on hinnatud vähemalt kaks miljonit eurot. Kui Keskerakonna kauaaegne kampaaniameister – K-kohukese mees Paavo Pettai, kes tegi uurimise ajal koostööd prokuratuuriga ning pääses tänu sellele kriminaalsüüdistusest – otsustas Priit Toobali allkirjadega 700 000-eurosed garantiikirjad käiku lasta, seadis Harju maakohus Keskerakonna kontorile 800 000-eurose hüpoteegi.

Keskerakonna uus juhtkond otsib võimalusi, kuidas ähvardavalt pea kohal rippuvad kulud nulli saada ja puhtalt lehelt alustada. Partei annab endale aru, et kui Pettai süüdistusest vabastati, siis pidi tema tunnistus olema kaalukas. Midagi head see erakonna jaoks tähenda ei saa. Nenditakse, et Keskerakonna viimase kahe aasta eelarves hakkab silma mitmeid kummalisi asju, mis nüüd päevavalgele tulevad ning mille eest tuleb vastutust kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles