Koort: oleme NATO artiklist 5 ära hellitatud (2)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort.
Erkki Koort. Foto: Liis Treimann

Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort leiab, et paljud praegused konfliktid on saanud alguse riikide nõrgast sisejulgeolekust, millega iga riik peaks ise toime tulema, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Sõda on meile geograafiliselt lähemal, kui ta kõikide stsenaariumite osas võiks olla, ilma et ta puudutaks NATO või Euroopa Liidu territooriumi,» rääkis Koort intervjuus ETV saatele «Ringvaade».

«Ukrainas toimuv konflikt on lähim võimalik konflikt, enne seda, kui ta puudutaks mõne liikmesriigi territooriumi. Sellele tasub tähelepanu pöörata,» selgitas ta.

Koort ütles, et tegelikult sai nii Süüria konflikt, ISISe edukäik Iraagis kui ka Ukraina sündmused võimalikuks tänu nõrgale või praktiliselt olematule sisejulgeolekule.

«Oleme ärahellitatud artiklist viis, mida NATO kollektiivkaitse puhul kogu aeg tsiteeritakse. Sisejulgeoleku puhul sellist artiklit pole. Sisejulgeolekuga peame ikka ise toime tulema,» rõhutas Koort.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles