Kaljurand tutvustas ÜRO küberekspertidele Eesti kogemusi

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeeriumi nõunik Marina Kaljurand ja Genfi Julgeolekupoliitika Keskuse teadur Gustav Lindstrom.
Välisministeeriumi nõunik Marina Kaljurand ja Genfi Julgeolekupoliitika Keskuse teadur Gustav Lindstrom. Foto: Välisministeerium

Välisministeeriumi nõunik Marina Kaljurand tutvustas ÜRO küberekspertidele Eesti kogemusi infoühiskonna täiustamisel.

Kaljurand võttis sel nädalal osa Šveitsis Genfis peetud kõrgetasemelisel ÜRO küberekspertide rühma nõupidamisest, kus arutleti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) võimaluste üle rahvusvahelise õiguse, julgeoleku ja majanduse kontekstis, teataS välisministeerium.

Genfi Julgeolekupoliitika Keskuses toimunud arutelus tutvustas Kaljurand Eesti kogemusi infoühiskonna täiustamisel ning rõhutas, et valitsuste roll küberjulgeoleku kindlustamisel ja majanduse elavdamisel peab suurenema läbi turvalise andmeside, digitaalse identiteedi ja privaatsuse tagamise.

«Praktika näitab, et kõige edukamad majandusvaldkonnad on just need, kus kasutatakse uuendusmeelseid lahendusi. Valitsuste ülesanne sealjuures on luua vajalikud tingimused nende kasutamiseks ning kaasata erasektorit oma tegemistesse võrdse partnerina,» sõnas Kaljurand.

Nõupidamisel räägiti ka IKT vahendite kasutamisega seotud muudatustest tööturul, IKT õppe vajalikkusest koolides ning Euroopa konkurentsivõimest idufirmadele soodsate tingimuste loomisel.

Kaljurand kuulub Eesti esindajana ÜRO valitsusekspertide grupis alates 2014. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles