Õnnetussurmi on mullusest rohkem

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toimus liiklusõnnetus, kus hukkus 75-aastane meesterahvas.
Pärnus toimus liiklusõnnetus, kus hukkus 75-aastane meesterahvas. Foto: Politsei - ja piirivalveamet.

Tänavu on liiklus-, tule- ja veeõnnetustes hukkunud 147 inimest.

Politsei- ja piirivalveameti teatel sai novembris liiklusõnnetustes vigastada 139 ja hukkus kümme inimest. Kokku on sel aastal liiklusõnnetustes hukkunud 68 inimest. Mullu hukkus terve aasta peale kokku 67 inimest.

Möödunud aasta november oli traagiline jalakäijatele – kümnest hukkunust üheksa olid jalakäijad. Tänavu kadrikuul sai sõidukiga kokkupõrke tagajärjel surma kolm jalgsi liikunud inimest. Seitse inimelu nõudsid sõidukite kokkupõrked, mis olid peamiselt tingitud teed katnud libedusest põhjustatud juhtimisvigadest ja valest sõidukiirusest.

«Paljude raskete õnnetuste puhul ei arvestanud juhid talviste teeoludega,» tõi PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe välja ühe kokkupõrgete põhjuse. «Talv tuleb alati ootamatult ning iga roolikeeraja peab arvestama näiteks libeduse ja piiratud nähtavusega ning kohandama sõiduvõtted tingimuste järgi.»

Üheteistkümne kuuga juhtus Eestis üle 1300 õnnetuse, milles sai surma 68 ja viga peaaegu 1700 inimest. Mullu sama aja jooksul hukkus 62 ning arstiabi vajas ligi 1600 inimest.

Tänavu jaanuarist kuni novembri lõpuni on 29 tulekahjus hukkunud 33 inimest. Kui rääkida ohvriterohkematest tuleõnnetustest, siis ühes tulekahjus hukkus korraga kolm ja kahes kaks inimest. Novembris hukkus tules kolm inimest.

Novembri lõpu seisuga on veeõnnetustes uppunud 46 inimest, neist kolm novembris. 14 inimest uppus järves või paisjärves, kaheksa inimest jões ja seitse tiigis, neli inimest on uppunud kraavi ning kaks kaevu. Peale looduslike veekogude on neli inimest uppunud kodus vannis. 2015. aastal oli samal perioodil veeõnnetustes 36 hukkunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles