Valdeku tänava ja Kadaka puiestee renoveerimistööde lõpp lükkub kevadesse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asfalteerimistööd Valdeku tänaval 1. detsembri hommikul.
Asfalteerimistööd Valdeku tänaval 1. detsembri hommikul. Foto: Jukko Nooni

Novembri alguses kaheks nädalaks maha sadanud lume ning praeguste jahedate ilmade tõttu lükkub Valdeku tänava ning Kadaka puiestee/Kadaka tee renoveerimistööde lõpetamine kevadesse.

Esialgsete plaanide kohaselt pidid põhitööd lõppema detsembris, kuid õhutemperatuur on praegu asfalteerimistööde lõpetamiseks liiga madal. Nõmme linnaosa vanema kohusetäitja Risto Kase sõnul on Kadaka teel ja Kadaka puiesteel jõutud maha panna tasanduskiht ning seetõttu tavaliiklust see nii palju ei häiri, keerulisem lugu on aga Valdeku tänaval.

«Ehitaja eesmärk on enne talve kogu renoveeritava lõigu ulatuses Valdeku tänaval vähemalt üks kiht asfalti maha panna. Kui ilmaolud võimaldavad, siis ka kõnniteed asfalteerida. Kohalikud elanikud saavad tänavat liikluseks kasutada. Kui õhutemperatuur võimaldab, jätkatakse töödega, kunstlikult kevadeni ei oodata. Vabandame viivitusest tekkivate ebamugavuste pärast,» lausus Kask.

Seoses Valdeku tänava rekonstrueerimistööde lõpetamise viibimisega on Nõmmel bussiliin nr 33 jätkuvalt suunatud ümbersõidule. Männiku suunal: Vabaduse puiestee, Nurme tänav, Lootuse puiestee, Kreegi tänav, Pihlaka tänav, Männiku tee, tehes Nurme ajutise peatuse Nurme tänaval peale Vabaduse puiestee ristmikku, Astri ajutise peatuse Kreegi tänaval peale Lootuse puiestee ristmikku, Kraavi ajutise peatuse Pihlaka tänaval peale Võidu tänava ristmikku ja Pihlaka ajutise peatuse Pihlaka tänaval enne Männiku tee ristmikku. Kopli suunal: Männiku tee, P.Kerese tänav, Vabaduse puiestee, tehes Kraavi ajutise peatuse P.Kerese tänaval peale Männiku tee ristmikku ja Astri ajutise peatuse P.Kerese tänaval peale Lootuse puiestee ristmikku.

Tallinna kommunaalameti tellimusel alustati sügisel teetöödega Valdeku tänava Vabaduse puiestee ja Männiku tee vahelises lõigus ning Kadaka tee ning Kadaka puiestee Kalda ja Leiva tänavate vahelises lõigus.

Valdeku tänaval vahetatakse välja teealune sademevee- ja kanalisatsioonitorustik, ajakohastatakse side- ja elektrikaablid. Uue katte saab sõidutee, tänavale rajatakse uus tänavavalgustus ning mõlemale tänavaservale kõnnitee. Valdeku tänava rekonstrueerimiseks tegi riigihankel parima pakkumise TREF Nord AS, tööde maksumus on 1,4 miljonit eurot.

Kadaka tee ja Kadaka puiestee taastusremondi käigus uuendatakse sõidu- ja kõnniteede katted, bussipeatuse taskute asfaltbetoonkatet tugevdatakse confalt-seguga, sademevee juhtimiseks paigaldatakse juurde restkaeve ning rajatakse kõnniteid sinna, kus need praegu puuduvad. Kadaka puiestee hooldusremondiks tegi riigihankel parima pakkumise ALTOS Teed OÜ, tööde maksumus on miljon eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles