Rõõm ja kurbus üheskoos

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Friida pojaga pesakambris.
Jääkaru Friida pojaga pesakambris. Foto: Kaader videost

Möödunud laupäeva, 26. novembri öösel ja varahommikul sündisid Tallinna loomaaia 13-aastasel emajääkarul Friidal kaks poega. Esimene poeg tuli ilmale pärast kella üht öösel väljaspool pesakasti: emakaru väljus pesast kell 1.03 ja tuli poeg hambus tagasi kell 1.21. Teine poeg sündis kell 6.45 pesakastis. Poegade sünnivideot näeb https://youtu.be/0xkrViROiZk.

Kahjuks ei olnud väiksem poeg elujõuline ja hääbus vaikselt kuuendal elupäeval. Vastsündinud jääkarupojad kaaluvad alla poole kilo ja esimesed elunädalad on nende ellujäämise seisukohalt väga kriitilised. Loodame, et teisel pojal õnnestub see aeg üle elada.

Samal öösel koorus elevandimajas ka üks pisike kesk-aasia kilpkonn. Ta kaalus koorumisel 16 grammi ja sai nimeks Fidel. Õhevil habekotkad saavad puuri pesamaterjali: oksi, sammalt ja kaamelivilla. Veterinaarid vaktsineerisid amuuri leopardid Darla ja Alexei ning lumeleopardid Deli ja Otto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles