Keskerakonna juhatus võib arutada Repinski sobivust taas esmaspäeval (3)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juhatus arutas Repinski sobivust viimati esmaspäeval.
Keskerakonna juhatus arutas Repinski sobivust viimati esmaspäeval. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna juhatus võib esmaspäeval uuesti arutada, kas Martin Repinski sobib ikka maaeluministriks.

Keskerakonna juhatus arutas Repinski sobivust tema kitsefarmi puudutavate kahtlustega seoses ka sel esmaspäeval, kuid siis ei nähtud tema tagasikutsumiseks põhjust. Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles koosoleku järel ajakirjanikele, et süüdistused on olnud tõsised, kuid Repinski on neile vastanud. «Kui need süüdistused või kahtlustused jäävad sellele pinnale, mis need on täna, siis tal on olemas erakonna toetus asuda tööle ja teha oma tööd maaeluministrina,» ütles ta esmaspäeval.

Täna avalikustas ERR, et Repinski on saanud noorukina kelmuskatse eest tingimisi vanglakaristuse. ERRi portaali andmetel avaldas Repinski 2001. aasta oktoobris toona veel 15-aastaselt ajalehes Infopress kuulutuse, milles kutsus inimesi annetama Kuremäe kloostrile rüvetatud haudade taastamiseks ja lisas kuulutusele arveldusarve numbri Ühispangas. Ida-Viru maakohus mõistis ta 2002. aasta augustis lihtmenetluse kokkuleppega kelmuse katses süüdi ja karistas teda tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega üheaastase katseajaga.

Keskerakonna juhatusse kuuluv eurosaadik Yana Toom ütles Postimehele, et Repinski on oma karistuse kandnud ja kaks korda üht inimest sama teo eest karistada ei ole demokraatlikes riikides kombeks. «Kui karistus on kantud, seda enam, et see oli 14–15 aastat tagasi, siis ei saa inimesele panna peale eluaegset keeldu mingites ametites olla. See on ka seadusevastane,» ütles ta, kuid nentis samas, et tegu on asjaga, millest Repinski oleks võinud erakonda informeerida.

«Mis aga puudutab ministrit ja muid komplitseeritud asju – meil on esmaspäeval juhatus, ma usun, et me seda ka arutame,» ütles Toom.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles