Viimsisse hakatakse rajama uut spordihoonet

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi spordikeskuse eskiis.
Viimsi spordikeskuse eskiis. Foto: Sirkel & Mall OÜ

Karulaugu Spordikeskuse OÜ, mille omanikeks on  Tondi Tennisekeskus OÜ ja CG Invest OÜ ning Viimsi valla tütarettevõtte OÜ Viimsi Haldus on sõlmimas Karulaugu spordihoone hoonestusõiguse ja üürilepingut.

Novembris lõppenud riigihanke tulemusena ja vastavalt sõlmimisel hoonestusõigusele hakkab Karulaugu Spordikeskuse OÜ projekteerima ja ehitama kaasaegset spordihalli Haabneeme, Viimsi uue staadioni kõrvale.

Poole rajatavast spordihoonest võtab Viimsi vald läbi oma tütarettevõtte OÜ Viimsi Haldus kaudu hoonestusõiguse lepingu alusel kuni 40 aastaks üürile. Teine pool spordihoonest, kuhu rajatakse 4 kaasaegset tenniseväljakut, jääb Tondi Tennisekeskuse OÜ kasutada ning väljakuid hakatakse rentima kommertslikel alustel tenniseharrastajatele. Samuti on kavas rajada välitennise väljakud. Nii luuakse Viimsisse juurde kaasaegsed tennisemängimise võimalused.

Lisaks ehitatakse spordihoonesse multifunktsionaalne pallimängude saal, kus on võimalik hakata harrastama korvpalli, käsipalli võrkpalli ning sulgpalli ning rajatakse klubiruumid ka mitmetele valla spordiklubidele.

Viimsi abivallavanema Jan Trei sõnul on valmivas spordihoones võimalik harrastada erinevaid pallimänge. «Karulaugu spordihoone valmimine suurendab nii noorte kui täiskasvanute sportimisvõimalusi. Vallaelanike arvu kasvuga on senised tingimused kitsaks jäämas, mistõttu tuli leida lahendusi uute sportimisvõimaluste rajamiseks. Samuti saavad Viimsi staadioni kasutajadmugavamad võimalused trenniriiete vahetamiseks, pesemiseks ning abiruumid spordivahendite hoidmiseks,» ütles Trei.

Vallal Karulaugu spordihoone ehitusega kulusid ei teki ning laenu hoone rajamiseks ei ole tarvis võtta. «Viisime läbi valla tütarettevõtte OÜ Viimsi Haldus Karulaugu spordihoone ehitustööde kontsessioonihanke. Valisime ehitustööde kontsessiooni, sest siis ei pea vald investeerima spordihoone rajamisse ja vallal jääb rohkem finantsvõimekust investeerida koolide, lasteaedade ja terviseradade arendusse, mille järele on samuti vajadus,» lausus Trei.

Vastavalt kokkuleppele avatud riigihankes hakkab vald spordihoone ruume valla sportimisvajadusteks pikaajaliselt üürima. «Samuti ei pea vald kulutama rahalisi vahendeid spordihoone korrashoiuks ega jooksvaks remondiks, kuna spordihoone omanikuks jääb kontsessioonihanke võitja,» selgitas abivallavanem.

«Meile on suureks väljakutseks arendada tegevust Viimsisse. Usun, et oleme oma kogemustega suutelised rajama ja haldama spordihoonet, milles leiavad koha nii tennise- kui ka teiste sportmängude harrastamiseks nii Viimsi valla noored, kui ka harrastus- ja võistlussportlased,» ütles Tondi Tennisekeskuse OÜ juhatuse esimees Marek Kaleta.

Karulaugu spordisaali hakkavad hommikusel ja päevasel ajal kasutama valla haridusasutused kehalise kasvatuse õppekavade täitmiseks. Seejärel on võimalus spordihalli kasutama hakata valla spordiklubidel ja kogukonnal. Spordihoonesse rajatakse ka riietus-ja pesemisruumid. Samuti ehitatakse spordihoone külgseinale staadioni tarbeks kaasaegsed tribüünid.

Spordihoone eskiis on koostatud Sirkel ja Mall Arhitektuuribüroo poolt ning annab lahenduse spordihoonele kasuliku pindalaga 7600 ruutmeetrit. Spordihoone valmimine on planeeritud 2017. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles