Galerii: Vabaduse väljakul marssis ligi tuhat kaitseväelast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 11 Vabaduse väljakul alanud kaitseväe paraadil osales kokku 990 kaitseväelast.


Juba tükk aega varem seisavad Vabaduse väljakule viivatel teedel kaitseväelased ja jagavad kõigile väikesi sinimustvalgeid lippe, soovides head vabariigi aastapäeva.

Vabariigi aastapäeva paraadi kestus on ühele väikeriigile kohane – koos kaitseväe juhataja kõnega napp 40 minutit.

Ühest küljest on ju tore – ei hakka külm ja lapsed ei tüdine ära. Teisest küljest teeb see aga natuke murelikuks – riigi kaitsevõimsuse saab poole tunniga üle vaadatud. Õnneks lendavad paraadi ajal üle Vabaduse platsi ka NATO hävitajad, meenutamaks et me pole üksi.

Harjumäe nõlvale on laotatud hiigelsuur sinimustvalge kangas. Kanga valge osa on silmnähtavalt läbi ligunenud. Otse lipu kohal seisab üksik neoonvestiga politseinik. Jaani kiriku eest vaadates jätab see pisut kummalise mulje.

Kui paraadil jõuab järjekord sõjatehnikani, tekib rahva seas mõningane elavnemine. Mehed puistavad kui käisest keerulisi sõjanduslikke termineid ning upitavad lapsi kõrgemale, et nood paremini näeksid.

Kohe pärast paraadi pöördub kaitseväe tehnika Vabaduse väljakule tagasi ning niipea kui masinad on ära pargitud, lubatakse ka publik ligi neid vaatama ja katsuma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles