Europarlamendi komisjon hakkab Partsi kuulama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Jaanus Lensment

Euroopa Parlamendi eelarvekontrolli komisjon asub täna kuulama Eesti liikmekandidaadiks Euroopa Kontrollikojas nimetatud Juhan Partsi, praegust riigikogu liiget ja kunagist peaministrit.

Kontrollikoja liikmete pädevuse hindamisel on europarlamendis keskne roll eelarvekontrolli komisjonil, kes saadab kandidaadile kirjaliku küsimustiku ja korraldab hiljem kandidaadi kuulamise, mille järel kujundab salajasel hääletusel oma arvamuse. Arvamust hääletab ka europarlamendi täiskogu oma plenaaristungil salajasel hääletusel ja teeb otsused antud häälte enamusega.

Komisjoni esimehe Ingeborg Grässle assistendi sõnul ei saa komisjoni juht enne Partsi kuulamist sisulisi kommentaare anda. BNSile teadaolevalt pidi Parts eelarvekontrolli komisjoni esitatud kirjalikele küsimustele vastused saatma 14. novembriks, hääletus tema sobivuse üle soovitakse europarlamendi täiskogus läbi viia veel selle aasta sees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles