Reps turgutab vene koole

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Jaanus Lensment

Alustuseks klaarime ära, et jutt, nagu oleks Mailis Reps ise soovinud saada hoopis justiitsministriks, oli tema kinnitusel vaid spekulatsioon, sest seda kohta soovis Isamaa ja Res Publica Liit hoida kindlalt Urmas Reinsalule. See, et Keskerakonna 41-aastasest aseesimehest sai taas haridusminister, oli pigem viimase hetke tulemus.

Kõige enam soovis koalitsioonist haridusministeeriumisse jõuda sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski, kes oli Taavi Rõivase valitsuses aasta seda tööd teinud. Repsist oleks võinud saada hoopis sise- või välisminister. Kui valitsuse kaardipakk oli lõpuks viie kaupa laiali jagatud, oli Keskerakonna käes ikka haridus- ja teadusministri portfell ning siis oli juba loogiline anda see Repsile.

Esimese poolteise töönädalaga tegi Reps ministeeriumirahvale olulise käigu – ta jõudis juba teisel päeval Tartusse ministeeriumi peamajja ning on lubanud vähemalt ühel päeval nädalas Tartus töötada. Ja mitu päeva on ta jõudnud olla juba ka Brüsselis kolleegidega tutvumas ning Euroopa tasandil haridusasju arutamas. Homme on tal võimalus esitleda värskeid Eesti hariduse tulemusi rahvusvahelises võrdluses ehk kuulsa PISA testi tulemusi. Vihjete keelest võib välja lugeda, et seekordsedki tulemused ei valmista Eesti suhtes pettumust. Ikka vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles