Vene suursaadiku sõnul ei ohusta Venemaa Eestit (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene soomukid Tškalovskis
Vene soomukid Tškalovskis Foto: Pavel Gerasimov/Sputnik/Scanpix

Vene suursaadiku hinnangul ei ole alust väidetel nagu kujutaks Venemaa sõjalist ohtu Eestile.

«Meie käsitleme Eestit kui NATO ja Euroopa Liidu liikmesriiki ega sea liikmelisust kahtluse alla. Kuid me oleme korduvalt öelnud, et NATO infrastruktuuri lähenemine meie piirile ei saa meid mitte ärritada. Vastavalt sellele me lihtsalt peame sellele reageerima ja võtma vastumeetmeid,» ütles suursaadik Aleksandr Petrov usutluses Interfaxile.

Samas sooviks suursaadik väga, et «sellise vastasseisu temperatuur alaneks».

«Praeguse pingeolukorra initsiaatorid ei ole meie. Me ei näe mitte mingit alust sõjalise psühhoosi õhutamiseks,» rõhutas Venemaa suursaadik Tallinnas.

Saadik leiab, et süüdistused nagu sooviks Venemaa vastasseisu Eestiga või teeks ebasõbralikku propagandat on seotud vähese informatsiooniga Venemaal toimuva kohta.

Petrovi hinnangul aitaks probleemi lahendada eestlaste külaskäigud Venemaale. «Sellised kontaktid on parim vahend võitluseks klišeedega, mida surutakse elanikele peale, kui jutt käib Venemaast,» leidis Venemaa suursaadik vestluses Interfaxiga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles