Poliitikud, palun, raputage endale tuhka pähe! (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leia pildilt viis suitsusõbrast ministrit! Kas tunned nad ära? Kas tead, kes neist tegi äsja suitsetamisega lõpparve?
Leia pildilt viis suitsusõbrast ministrit! Kas tunned nad ära? Kas tead, kes neist tegi äsja suitsetamisega lõpparve? Foto: Artur Kuus

Arter kuulas üle prominentseid poliitikutest suitsetajaid, et oleks aegsasti kaardistatud, kes võiks edaspidi hakata suitsunurkades punuma valitsusvastast vandenõu.

Taban pärast valitsuse vahetust taas riigikokku pääsenud lavastaja ja muusiku Hardi Volmeri «Maailma napside» esitlusel. Ta on just võtnud topsi hansat, Eesti esimest ametlikku puskarit, nagu ta tunnistab. Loen talle ette ministrite ja teiste tuntud poliitikute nimesid: Jevgeni Ossinovski, Margus Tsahkna, Indrek Saar, Urmas Reinsalu, Andres Anvelt, Eiki Nestor, Eerik-Niiles Kross, Mihhail Stalnuhhin. Ja küsin: kas Volmer oskab arvata, mis seob teda loetletutega poliitikale lisaks?

Volmer ei vaja isegi vihjeid. Ta vastab: «Me kõik suitsetame.»

Suitsetamise tähtsus poliitikute seas tõusis esile, kui ajakirjandus raporteeris, et Jevgeni Ossinovski ja Margus Tsahkna, tervise- ja tööminister ning sotsiaalkaitseminister, hakkasid uut valitsust kokku panema just sotsiaalministeeriumi suitsunurgas. Tsahkna, kes enda sõnul suitsetab vahelduva eduga – ta väidab, et nädalavahetusel ei tõmba üldse ja kiiretel tööaegadel samuti mitte –, tunnistab, et on seal tõepoolest mõnikord Ossinovskiga kokku saanud, ent kinnitab, et jutud suitsunurga rollist Taavi Rõivase valitsuse kukutamisel on ülepaisutatud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles