Savisaar lootis Kremlilt raha veel kaks aastat tagasi (23)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. detsember 2014 – Stanislav Alter väljub Viktor Tarassovi autost kohtumiselt.
19. detsember 2014 – Stanislav Alter väljub Viktor Tarassovi autost kohtumiselt. Foto: kriminaaluurimise materjal

Kõik praegused Keskerakonna juhid on viimased kuus aastat püüdnud eemalduda neid taagana saatvast koostööprotokollist Ühtse Venemaaga, mis olevat algusest saadik tseremoniaalne. Edgar Savisaare kriminaaltoimiku materjalidest selgub aga ebameeldiv fakt: Savisaar ja erakonna toonane finantssekretär Kalev Kallo soovisid 2014. aastal Ühtselt Venemaalt kiirkorras varjatud annetust, saamaks lisaraha Keskerakonna parlamendivalimiste kampaaniasse.

On kõnekas, et suur osa Postimehe käsutuses olevatest nn Savisaare kriminaalasjas kogutud materjalidest keskendub seikadele, mis süüdistusse tegelikult ei jõudnudki. Kaitsepolitsei suur huvi nende episoodide vastu saab aga mõistetavaks kohe, kui selgub, kui napilt jäi ära uue idarahaskandaali kordumine.

2014. aasta novembri lõpp. Neli kuud enne riigikogu valimisi haigutab Keskerakonna kontol sama hästi kui tühjus. Erakonna rahaasju korraldaval finantssekretäril Kalev Kallol on selg vastu seina: kui trükimeedia nõustub veel arveid ajatama, siis telekanalid nõuavad reklaamide eest raha kohe. Jutt on vähemalt 120 000 eurost ja seda on vaja kiiresti.

Kuidas raha kätte saada?

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles