Ratas: Savisaar on auväärne erakonna liige ja oleme nõus teda majanduslikult toetama (11)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles täna õhtul pärast juhatuse koosolekut, et Edgar Savisaar on auväärne erakonna liige ja erakond on nõus teda võimaluste piires toetama, kui Savisaar seda vaid ise soovib.

Keskerakonna peasekretäri Jaak Aabi sõnul lisandub korruptsioonisüüdistuse saanud erakonna endisele juhile Edgar Savisaarele etteheidetavate tegude teemal pidevalt uut teavet ning temale auesimehe koha pakkumist, palga maksmist, transpordi- ja õigusabi kulude katmist peaksid erakonna juhid tõsiselt kaaluma. «Seda peab küsima juhatuselt ja teema tõstatamine on erakonna esimehe [Jüri Ratase] asi, kuidas tema seda indikeerib. Ja aseesimeeste ning erakonna juhtkonna asi. Pall on nende käes,» ütles Aab täna BNSile.

«Edgar Savisaar on kindlasti auväärne liige Keskerakonnas ja juhatus on teinud otsuse, et kui see temale sobib, siis erakond on nõus toetama oma võimaluste piires teda ka majanduslikult,» kommenteeris Jüri Ratas.

Küsimusele, kas õhtul kogunenud Keskerakonna juhatus arutas ka avalikkuseni jõudnud Savisaare süüdistusmaterjale, vastas Ratas, et seda tehti põgusalt. «Minu teada üldtoon õiguse mõistmisel on see, et sellises faasis ei peaks sellise detailsusastmega süüdistus jõudma avalikkuse ette. Me kõik lugesime täna ajalehti ja tegime selles osas ka väikese inforingi,» kommenteeris erakonna esimees.

Kinnistu läheb müüki

Keskerakonna juhatus otsustas konsensuslikult, et erakond peab oma finantsseisu parandamiseks müüma Tallinna vanalinnas Toom-Rüütli tänaval asuva kinnistu. 

«Keskerakonna rahaasjad on pikka aega olnud korrast ära ning erakonna uue juhtkonna soov on finantsprobleemidele võimalikult kiire lahendus leida,» ütles Keskerakonna peasekretär Jaak Aab. «Küll raske südamega, aga siiski kindlameelselt otsustasime alustada tööd selle nimel, et Toom-Rüütli tänaval asuv kinnistu realiseerida. Tegemist on piisavalt väärtusliku kinnistuga, et suudaksime kõik oma kohustused tasuda.»

Aab rõhutas, et Keskerakond on asunud järgima väga ranget finantsdistsipliini. «Seesugust vastutustundetut suhtumist rahaasjadesse ning ohjeldamatut kulutamist ei saa Keskerakonnas enam olema. Selleks aga, et varasemad vead parandada oleme sunnitud erakonna kinnisvara müüma.»

«See, kas Keskerakonna peabüroo kolib tulevikus rendipinnale või õnnestub soetada väiksem pind erakonnale endale, selgub töö käigus,» lisas Aab.

Keskerakonna aseesimees Mailis Reps ütles, et juhatus arutas eelkõige MTÜ-le Eesti Keskerakond esitatud süüdistust. «Võtsime selle süüdistuse teadmiseks, teades, et see on üks osa väga suurest episoodide reast ja tegime otsuse, et juhul kui asi peaks, tõenäoliselt uue aasta alguses, edasi minema eelistungiteni, ja on selge, et MTÜ Keskerakond on ühe osalisena kaasatud, siis teeme jaanuari alguses ka vastavad otsused,» rääkis Reps.

«Kõik otsused, kas tuleb kohtuvaidlus, kokkuleppemenetlus, millised on prokuratuuri poolsed pakkumised, meie poolsed soovid, kes on meie kaitsja, ja kõik sellised detailid tulevad uue aasta alguses,» lisas Reps.

Samuti kavatseb juhatus analüüsida erinevaid võimalusi oma kinnistute müümiseks. «Seda küll kindlasti mitte kiirkorras, aga et milline võiks olla turuväärtus, millised on siin võimalikud takistused,» lisas ta.

Reps ütles veel, et peaminister Jüri Ratas pole endiselt Edgar Savisaarega kontakti saanud, kuid lähipäevadel võib see õnnestuda ja siis saab juhatus ka endise esimehe kulutustest ülevaate.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles