Haapsalu põlenguohvritele on annetanud üle 3800 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünlad ja mängukaru Haapsalu lastekodu värava ees.
Leinaküünlad ja mängukaru Haapsalu lastekodu värava ees. Foto: Mihkel Maripuu

Haapsalu lastekodu põlengus kannatanutele on tänaseks 3825 inimest annetanud kokku ligi 134 037 eurot. Annetusi ollakse valmis koguma seni, kuni inimesed kannatanuid toetada soovivad.

Rahandusministeeriumi hallatava Haapsalu lastekodu kontole on 1944 inimest annetanud täna keskpäevase seisuga 76 747,10 eurot.

UNICEF Eesti kontodele oli tänaseks laekunud 1529 annetajalt 38 855,98 eurot. UNICEF Eesti juht Toomas Palu ütles Postimees.ee’le, et annetusi kogutakse seni, kuni annetajaid jätkub – loodetavasti nädala veel kindlasti. Seejärel kantakse raha lastekodule üle, kes otsustab ise, mida annetuste raha eest vaja.

Eesti Punase Risti kontole oli täna hommikuks 352 annetajat kandnud kokku 18 433 eurot 71 senti.

Eesti Punase Risti juht Riina Kabi kinnitas, et annetusi kogutakse nii kaua, kui need laekuvad. «Mulle on helistatud, et kas võib veel märtsi alguses raha kanda – mina vastan, et igaüks panustab vastavalt oma võimalustele ja abistamist võime me veel pool aastatki jätkata. Suur tänu kõigile, kes mõtlevad kannatanute peale,» lisas ta.

Punane Rist on otsustanud annetuste eest pöörata tähelepanu kannatanute terviseküsimustele. «Oleme pidevalt kontaktis maakonna sotsiaaltöötajate ja maakonna arstiga ja meil on kokkulepe, et meile öeldakse, missugused vajadused tekivad,» sõnas Kabi.
«See peab olema seotud õnnetusega, vahetute kannatanutega. Oleme arutanud, missuguseid lisaprotseduure neil pärast stressi ja traumaatilisi sündmusi lisaks on vaja – on see akvateraapia, massaaž või muu selline, mis on kannatanu tervisele optimaalne.»

«Samuti leppisime kokku, et mingil juhul ei hakka me huupi kokku ostma tekke-patju-linu, mida niigi tuuakse ja mida neil pole kuskile ladustada. Teeme seda, mis kõige otstarbekam ja mõistlikum ja mis ei dubleeriks teiste tegevusi,» sõnas Kabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles