Internetti saab nüüd vedada mööda poste ja torusid

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektripost


Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Elektripost Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu võttis eile Eesti seadustesse üle Euroopa Liidu nn lairibadirektiivi, mille järgi peavad kõikvõimalike postide, torude ja muude taristute omanikud andma ligipääsu sideettevõtjatele, et need saaksid neid mööda internetikaableid vedama hakata.

Täpsemalt võivad sideettevõtjad nüüd taotleda juurdepääsu võrguvaldaja füüsilisele taristule sidevõrgu rajamiseks. See aitab vähendada sidevõrgu rajamise kulusid ja võimaldab rajada selle ka niisugustesse piirkondadesse, kus praegu sidetaristut ei ole.

Taristu all mõeldakse seaduses selliseid objekte nagu mastid, kaablikanalid, torud, kontrollkaevud, juurdepääsuluugid, kaablikapid, antennirajatised, tornid ja postid. Seega tuleb  elektri-, gaasi-, kütte-, transpordi-, vee- ja kanalisatsiooniteenuste taristu omanikel nüüd olla valmis selleks, et neisse paigutatakse ka internetikaablid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles