Tallinn saab lisaeelarve tõenäoliselt alles märtsi lõpus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Foto: Toomas Huik

Tallinna juhid ei ole siiani suutnud lahti kirjutada käesoleva aasta investeeringute väikest raha. Tõenäoliselt jõuab vastav eelnõu linnavolikogusse alles märtsi lõpus.

Kuna investeeringute jaotuse ning linna abipaketi rahastamise peab kinnitama linnavolikogu, on linna finantsdirektori Katrin Kendra sõnul tegemist selle aasta esimese lisaeelarvega. Eelarve ise võeti kiirendatud korras vastu juba eelmise aasta septembris.

Kendra mainis, et investeeringuteks on Tallinnal sel aastal kasutada suhteliselt väike raha ehk umbes 10 miljonit eurot, mistõttu tuleb selle pisku jagamine põhjalikult läbi mõelda ning alles siis linnavolikogule kinnitamiseks esitada.

«See summa, mis jagamisele läheb on nii pisike, et ega seal mingit revolutsiooni oodata ei ole,» tõdes Kendra.

Kendra sõnul tuleb investeeringud lahti kirjutada ning leida stabiilsusreservist kate linna abipaketile. Seda on vaja põjalikult ette valmistada, mistõttu kulubki aega, et kogu pakett linnavolikogule esitada.

Finantsdirektor lisas, et linnaametite lõikes on eelarve lahti kirjutatud ning nemad töötavad selle järgi.

«Kuna aga linnavolikogu liikmed räägivad pidevalt, et nad tahavad investeeringute lahtikirjutust näha, siis me valmistamegi seda põhjalikult ette,» ütles Kendra. «Lisaeelarve vastuvõtmise venimine ei seisne selles, et linnal raha pole. Kui vaadata meie iganädalisi laekumisi, siis on näha, et linnal on stabiilselt arvel umbes 300 miljonit krooni. Rahas küll küsimus ei ole.»

Investeeringute jagamisel tuleb Kendra sõnul arvestada sellega, et teatud asjad peavad seal kindlasti kirjas olema, näiteks Kultuurikatel.

Tallinna tänavuse aasta eelarve maht on natuke rohkem kui 462 000 eurot ehk umbes 7,2 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles