Raivo Susi ei looda kiirele väljavahetamisele (2)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lennundusärimehe Raivo Susi vasak ranne oli käeraua silmuses, mille teist otsa hoidis nagu jalutusrihma enda käes FSB ohvitser. «Ma ei ole [Eston] Kohver, asi on ju selles. Ma olen nii-öelda tavaline äriga tegelev inimene,» ütles Susi.

Mõlemad seisid eile pärastlõunal Moskva Lefortovo rajooni kohtu ukse taga ning ootasid, millal algab arutelu, kas pikendada tänavu veebruarist seal lähedal kurikuulsas Lefortovo eeluurimisvanglas istuva Susi vahi all hoidmist.

See on sama kohus, kuhu 2014. aasta septembrist kuni 2015. aasta kevadeni toodi iga kahe kuu tagant samast Lefortovo vanglast vahi all pidamist pikendama kaitsepolitseinik Eston Kohvrit, keda Venemaa julgeolekuteenistus FSB süüdistas samuti spioneerimises.

Déjà vu jätkus veel. Susi istus sama kohtusaali samas trellidega puuris, kus peaaegu täpselt 20 kuud tagasi kuulas kohtuniku otsust Kohver. Kohtunikki oli sama – Margarita Kotova. Ja et võrdlus igavese küünlapäevaga oleks täielik: ka FSB uurija on Susil ja Kohvril sama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles