Abipolitseinikud kogunevad enda olukorra üle arutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abipolitseinik Argo Ollep ja välijuht Alvar Vill võtsid maast kistud postkasti enda hoolde.
Abipolitseinik Argo Ollep ja välijuht Alvar Vill võtsid maast kistud postkasti enda hoolde. Foto: Tanel Pihelgas

Tallinnas peetakse laupäeval abipolitseinike foorum, kus arutatakse hetkeolukorra ja abipolitseinike huvide parema esindamise üle. Vaadatakse üle ka abipolitseinike töö järelvalveline aspekt, sisejulgeoleku vabatahtlike arengusuunad ja arutatakse tööks vajalike seaduste korrigeerimise üle.

Abipolitseinike kogu juhi Dein-Tom Tõnsingu sõnul annavad vabatahtlikud korrakaitsjad igapäevaselt üha olulisema panuse turvalisusse, seega on oluline arutada nende töö üle - kuidas seda ka edaspidi eeskujulikult teha ja jätkusuutlikult edasi arendada pikemas perspektiivis.

«Oleme saanud juurde võimalusi ja õigusi oma tööga veelgi rohkem kogukonda turvalisemaks muuta. Seega peame olema veelgi paremini ettevalmistatud ja pidevas õppimise protsessis igapäeva tööst. Selleks et seada uusi sihte peame kindlasti tehtust iga päev õppima ja vajadusel kaasajastama, vastavalt tekkinud olukorrale, ka seadusandlust,» lausus Tõnsing.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juures on üle 1050 abipolitseiniku, kellest umbes pooled osalevad regulaarselt patrullides, operatsioonidel ja ennetustöös ning muudes politseitegevustes. Järjest rohkem on abipolitseinikke, kes peamiselt soovivad kaasa lüüa just ennetustegevustes.

4. abipolitseinike foorumil esinevad tervitusega siseminister Andres Anvelt ja PPA poolt Põhja prefekt Kristian Jaani.

Eesti Abipolitseinike Kogu on 2011. aastal asutatud mittetulundusühing, mille eesmärk on ühendada abipolitseinikud ühise organisatsiooni alla ning tagada seeläbi ühtne areng, kvaliteet, omavaheline kogemuste jagamine ja infovahetus. Ühingu asutajad võtsid juba 2010. aaastal osa uue abipolitseiniku seaduse väljatöötamisest riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles