Leedulased koguvad Haapsalu põlenguohvritele annetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu ajakirjanik Edita Mildažytė.
Leedu ajakirjanik Edita Mildažytė. Foto: www.beduturgus.lt

Leedu heategevuslik jutusaade kogub Haapsalu lastekodupõlengus kannatanutele annetusi, praeguseks on annetatud juba 7800 eurot.

Ajakirjanik ja Leedu televisiooni heategevusliku jutusaate «Bėdų turgus» («Mõista mu muret») juht Edita Mildažytė rääkis neljapäeval Haapsalus juhtunud tragöödiast ning kutsus leedulasi üles kannatanud lastele annetama.

Mildažytė ütles Postimees.ee’le, et ta soovis anda võimaluse annetada Eesti lastele, kelle suhtes leedulastel on soojad tunded. «20 aastat tagasi olime me väga lähedased, nüüdki armastame teid. Ja päeval, kui te tähistasite iseseisvuspäeva, esinesin televisioonis ja palusin inimestel annetada lastele, kel on praegu probleemid,» sõnas ta.

Eilse seisuga oli heategevusfondile Eesti laste jaoks kantud ligi 27 000 litti (umbes 7800 eurot), annetajaid on üle 40. «Ei ole oluline, kui palju annetatakse. Oluline on öelda, et te olete meile olulised,» lausus Mildažytė.

Raha kantakse tõenäoliselt üle saatkonna kaudu.

Leedu rahvustelevisioonis ja raadios 10 aastat tagasi loodud heategevuslik jutusaade «Bėdų turgus» räägib abivajajatest ja kogub neile annetusi. Samanimelise fondi kaudu on aidatud üle 800 abivajava pere – haigeid, vaeseid ja abi vajavaid inimesi. Idee ja saate autor on ajakirjanik Edita Mildažytė.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles