Kohtunik lubab järgida oma siseveendumust

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Anne Rebane.
Kohtunik Anne Rebane. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Anne Rebane (55) on oma ligi veerandsada aastat väldanud karjääri jooksul olnud õigusemõistja paljudel avalikkuse suurt tähelepanu pälvinud kohtuprotsessidel. Nüüd valis kohtute elektroonilise infosüsteemi programm just tema Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare kohtuasja kohtunikuks.

23 aastat õigusemõistjana tegutsenud Rebane rääkis Virumaa Teatajale, et Savisaare kohtuasi eristub tema jaoks muudest kohtuasjadest suure avaliku huvi poolest.

«Kõnealuse kaasuse on eriti kuumaks ajanud muidugi materjalide lekkimise teema. Kinnitan, et need lekked ajakirjanduses minu siseveendumust absoluutselt ei kujunda ja mitte mingis mõttes mind ka kusagile ei kalluta. Lihtne nagu laul. Uskuge või mitte. Ma eelistan materjali lugeda kindlalt autentsest allikast ehk ootan ära aja, mil materjali hakatakse kohtuistungil minu kätte paberhaaval andma,» lausus Harju maakohtu kohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles