Korteriühistud peavad sertifitseerimistingimusi jõukohasteks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistu Tammsaare teel
Korteriühistu Tammsaare teel Foto: Toomas Huik

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) küsitlus sertifitseerimise kohta näitas, et enamik ühistuid peab seda oluliseks ja tingimusi jõukohasteks.

Korteriühistute Liidu sertifitseerimise projektijuhi Raimo Jõgeva sõnul hindasid küsitlusele vastanud sertifitseerimiskomisjoni tööd. «Tegemist on sisuliselt ju auditiga korteriühistu tegevusele. Vastanute sõnul on edaspidiseks tööks korteriühistus väga oluline teada, kus esinevad puudused ja kuidas neid kõrvaldada, saab ka tunnustust ja julgustuset
edaspidiseks,» kõneles Jõgeva.

Tema sõnul peeti vajalikuks raamatupidamisalaseid nõuandeid, samuti tagasisidet, mis puudutas maja renoveerimist. Mitmes ühistus said majaelanikud Jõgeva sõnul kinnitust, et renoveerimine on õigesti läbi viidud.

Serifitseeritud ja kvaliteedimärgiga «Hea korteriühistu» hinnatud Tallinna korteriühistu Puhangu 55 esinaise Valentina Valtsoni arvates on sertifitseerimisprotsess kerge neile, kes majaga pidevalt tegelevad ning kes end asjadega EKÜL-i korraldatavatel koolitustel kursis hoiavad.

«Koolitustel antakse korteriühistute juhtidele teadmisi erinevatest ühistu juhtimiseks vajalikest valdkondadest. Kes aga suudab probleeme arukalt lahendada, need suudavad ka korteriühistut edukalt juhtida,» nentis Valtson.

Korteriühistute sertifikaat on Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) poolt korteriühistutele väljastatav dokument, mis tõestab korteriühistute sertifitseerimisprotsessi eelnevat edukat läbimist. Sertifikaat antakse korteriühistule, mis on täitnud EKÜL-i seatud kriteeriumid korteriühistu juhtimisel ning ühistu poolt majandatava kinnisvara korrashoiu korraldamisel.

Sertifikaat on garantiiks, et tegemist on hästi toimiva korteriühistuga ning see antakse korteriühistule, mille juhtimine on efektiivne ning läbipaistev.

Elamu peab olema heakorrastatud või toimub renoveerimine, energia tarbimine peab olema ökonoomne ja optimaalne. Sertifikaat väljastatakse kaheks aastaks koos maja välisseinale paigaldatava märgiga, mis automaatselt pikeneb, kui ühistu on pidevas kontaktis EKÜL-ga selleks, et viia ühistu tegevus vastavusse õigusaktidest tulenevalt täiendavate nõudmistega. Sertifikaadi taotlemine on ühistutele vabatahtlik.

EKÜL alustas korteriühistute sertifitseerimist 2007. aastal ning vastava kvaliteeditunnistuse on saanud 58 korteriühistut üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles