Talentide linn: joodikud lasid tualetis rakette

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud ilutulestikuraketid linnatänaval.
Kasutatud ilutulestikuraketid linnatänaval. Foto: Ants Liigus

9. detsembril sai häirekeskus teate, et Põhja-Tallinnas Erika tänaval on ühe kortermaja trepikoda täis pürotehnikale omast kirbet lõhna.

«Asja sõitsid uurima päästjad, selgus, et kortermaja ühe korteri tualettruumis oli joobes seltskond süüdanud põlema ilutulestiku rakette. Õnneks räigest tuleohutusnõuete rikkumisest midagi otseselt põlema ei läinud ning ühiselu reeglid unustanud tegelastest keegi viga ei saanud, päästjad tuulutasid ruumid. Lisaks puudus korteris täiesti elementaarne, juba 2009. aasta suvest kohustuslik suitsuandur,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

«Enne suuri pühi päris lolliks minna ei tasu. Kaks aastat tagasi süütas Lubja tänaval enne jõule mees kortermaja keldrisse ehitatud sauna ahju bensiiniga ja oli suhteliselt imestunud, kui süttis põlema ka bensiinikanister tema käes, põhjustades tahmase näo ja valulikud põletushaavad. Seekord lastakse kemmergus rakette! Tuletame meelde - ilutulestiku kasutamisele peab eelnema selle kasutusjuhendi lugemine. Kuidas lasta, kuhu kinnitada, kui kaugel hoonetest või metsast lasta. Kindlasti ei tohi läheduses olla inimesi või lemmikloomi, autosid ja maju. Ilutulestikuga seonduva peab enda peale võtma piisavalt kaine inimene, kes saab aru, et tualettruumis rakette ei süüdata,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles