Eesti tunnipalga käärid on ELi suurimaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk
Palk Foto: Priit Simson

Eestis on rikkamate ja vaesemate inimeste palgaerinevus üks Euroopa Liidu (EL) suuremaid, kuna enim teenivate inimeste tunnitasu on ligi neli korda kõrgem kui vaestel, selgub Eurostati uuringust.

Eurostat võttis uuringu aluseks 10 protsenti väikseimat tunnitasu teenivatest töötajatest ja 10 protsenti enim tunnitasu teenivatest töötajatest ning võrdles nende tunnitasude erinevust. Suurim tunnipalga lahknevus ehk ligi viis korda oli Poolas. Rootsis, kus see näitaja on EL-i madalaim, on tunnipalkade erinevus veidi üle kahe korra.

Samas on Eesti tunnipalga käärid EL-i suurimad just madalaimat palka teenivate inimeste ja mediaanpalka teenivate inimeste vahel. See tähendab, et 10 protsenti väikseimat palka teenitavatest eestlastest teenivad vaid poole mediaanpalgast. Eestile järgnevad Saksamaa, Iirimaa ja Poola kordajaga 1,9.

Eurostati uuring põhineb EL-i riikide palgauuringul ning kajastab 2014. aasta tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles