Õiguskomisjonis arutati Savisaare toimiku avalikustamise asja

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressikonverents riigiprokuratuuris, kus riigi peaprokurör Lavly Perling ja kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu andsid ülevaate kriminaalmenetlusest, mille käigus sai kuriteokahtlustuse Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja rida suurärimehi.
Pressikonverents riigiprokuratuuris, kus riigi peaprokurör Lavly Perling ja kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu andsid ülevaate kriminaalmenetlusest, mille käigus sai kuriteokahtlustuse Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja rida suurärimehi. Foto: Erik Prozes

Riigi peaprokurör Lavly Perling, kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu ning ministrid Urmas Reinsalu ja Andres Anvelt käisid eile riigikogu õiguskomisjonis arutamas Edgar Savisaare jt süüdistatavate kriminaalasja uurimistoimiku avalikustamist ajakirjanduses. Ligi kaks tundi kestnud arutelul mingile konkreetsele otsusele ei jõutud.

Kinnise istungi teema oli sisejuurdluse algatamine, uurimaks Savisaare kriminaalasja andmete leket, ja võimalikud seadusemuudatused seesuguste juhtumite vältimiseks tulevikus.

Arutelul kaaluti, kas oleks võimalik süüdistatavale ja kaitsjatele mitte anda enne kohtuistungeid võimalust tutvuda kõigi uurimise käigus kogutud tõenditega või lühendada kaitsjate uurimistoimikuga tutvumise aega, et nii vältida võimalikke lekkeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles