IRL taunib 4,2 miljoni täiendava euro suunamist Eesti Ühistupanka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon taunib Keskerakonna fraktsiooni ettepanekut toetada loodavat Eesti Ühistupanka veel lisaks 4,2 miljoni euroga.

Tallinna linnavalitsus toetas Keskerakonna fraktsiooni ettepanekut toetada aastatel 2018-2019 ühistupanka veel lisaks 4,2 miljoni euroga ja IRL-i fraktsiooni hinnangul on see lubamatu, teatas fraktsiooni nõunik esmaspäeval BNS-ile. Tallinn on ühistupanga loomisele kulutanud juba üle viie miljoni euro ning järgneval paaril aastal plaanitakse seda toetada veel 4,2 miljoniga, mis peaks katma esimeste aastate kahjumi.

«Vajadust ühistupanka sissemakseid teha põhjendatakse plaaniga soodustada linnale olulistele inimestele kinnisvara soetamist, kuid siiani ei ole linnavalitsus suutnud põhjendada, miks peavad panga loomise ja prognoositava kahjumi kinni maksma ainult Tallinna elanikud,» sõnas fraktsiooni liige Priidu Pärna.

«Tallinna loodavat ühistupanka ümbritseb järjest enam hägusust ning see tekitab küsimuse, kas see on piisavalt läbipaistvalt majandatud. Panga loomist on dirigeerinud rahapesu ja korruptsioonisüüdistusega tagandatud linnapea. Üle-eestilise panga pidamine ei ole kohaliku elu küsimus, millega peaks omavalitsus seaduse kohaselt tegelema. Ei munitsipaalkapitalismile!» ütles Pärna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles