Ilves kohtub esmaspäeval Läti presidendiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamaa Rist
Maarjamaa Rist Foto: Peeter Langovits / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves sõidab esmaspäeval Lätti, et kohtuda oma kolleegi Valdis Zatlersiga ja anda naaberriigi endisele välisministrile Aivis Ronisele tunnustuseks Läti-Eesti suhete arendamise eest üle riiklik autasu – Maarjamaa Rist.

Läti riigipea pressisekretäri Ilza Rassa kinnitusel toimub Jūrmalas presidendiresidentsis Ilvese ja Läti presidendi Valdis Zatlersi mitteametlik kohtumine, mille käigus vahetatakse arvamusi majandus- ja energeetikaküsimustes ning taristuprojektide ja idapartnerluse üle.

Eesti saatkond Riias teatas BNSile, et Ilves annab teenetemärgi Ronisele esmaspäeva õhtul saatkonna ruumes.

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas 2. veebruaril alla otsusele anda Eesti Vabariigi 93. aastapäeva puhul ja Eesti riigile osutatud teenete tunnustamiseks 99 Eesti kodanikule või välismaalasele riiklikud autasud

Maarjamaa Risti II klassi teenetemärgi said tänavu Läti endine välisminister Aivis Ronis, Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusvolinik Joaquín Almunia ja endine laienemisvolinik Olli Rehn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles